Има ли начин да се изселят ромите от ж.к.Меден рудник, питат граждани

За ж.к.Меден рудник се прави много, но едни хора съсипват изграденото, изтъкна тази бургазлийка по време на обсъждането на бюджета


При всички положения тази година ще имам доста работа в гетото, обеща териториалният директор Магдалена Манолова
Има ли начин да се изселят ромите от бургаския ж.к.Меден рудник? Този въпрос зададе на общественото обсъждане на Бюджет 2019 в най-големия жилищен комплекс в Бургас млада бургазлийка.

„Действително за комплекса се прави много, изградиха се площадки, паркове,  градини, но едни определени хора, не пазят нищо и съсипват изграденото”, каза дамата на обсъждането, с което обра овациите в пълната зала.

При всички положения тази година ще имам доста работа там”, отговори териториалният директор Магдалена Манолова, която е със статут на кмет на ж.к.”Меден рудник”. След приключването на обсъждането на допълнителен въпрос на Флагман.бг тя уточни, че през тази година с екипа й влизат в гетото, за да описват незаконните и опасни сгради. Същото се случи през миналата година в кв.Горно Езерово, където на няколко етапа бяха съборени десетки незаконни бараки.

Друг жител на ж.к.Меден рудник предложи и революционната идея – да се направи пробив на ул.Петрова нива през гетото към бул.”Ал.Г.Коджакафалията”. Предложението не е лишено от смисъл, защото ще развърже ръцете на администрацията да действа със здрава ръка – да събаря всички къщи, които попадат в трасето на новия път, а след като този участък се изгради, то цената на имотите ще се вдигне и на чисто пазарен принцип ще се закупят от по-заможни жители и ромския квартал, където в момента е истинска джунгла, ще остане в историята.


Пред гражданите в комплекса застанаха териториалният директор на ж.к.Меден рудник Магдалена Манолова(вляво), както и зам.-кметовете отляво на дясно: Руска Бояджиева, Чанка Коралска, Красимир Стойчев и д-р Лорис Мануелян

Що се касае до зачестилите сигнали за кражби, зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев подчерта, че един от начините да се спрат набезите е с надграждането на системата за видеонаблюдение. През 2019 година ще се реализира пилотен проект за монтиране на камери във всички възлови точки на комплекса, което неминуемо ще изиграе превантивна мярка и намали посегателствата върху лично имущество или съсипването на общинско.

Какво предстои да се реализира в ж.к.Меден рудник – очаквайте утре сутрин във Флагман.бг

В категории: Меден Рудник