Инж. Глосов: Затваряме магистралите за тежки камиони на 21 декември

От 16-те пътните участъци, за които от БСП искат проверка, само 4 са били ремонтирани в последните 5 години, каза щефът на АПИ инж. Светослав Глосов

Проверките на пътищата ще са за сметка на БСП, каза той

Ще бъде забранено движението по магистралите на товарните автомобили над 12 тона между 14:00 и 20:00 часа на 21 декември. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов.
„Целта е да бъде обезпечено нормалното придвижване на колите. Същото ще важи и за последния почивен ден по празниците“, обясни той.
Той съобщи, че от 16-те пътните участъци, за които от БСП искат проверка, само 4 са били ремонтирани в последните 5 години.
Участъците по магистрала „Хемус”, които посочват от левицата, са построени преди повече от 30 г. и не са ремонтирани.
Глосов припомни, че през 2014 г. по искане на правителството на Пламен Орешарски е направена пълна ревизия на пътищата, построени по оперативните програми, от Европейската комисия. Взети са и проби от пътните участъци.
„Поканихме депутати от БСП с техни специалисти да обсъдим идеята им за проверка на магистралите. Всяка такава проверка изисква методика. В зависимост от изпитанието, което трябва да се направи, е нужно да се спазват определени нормативи, да бъде обезопасен пътят, да бъде отбито движението“, обясни инж. Глосов.
В писмото, което получих от БСП, пише, че всички разходи по организацията, обезопасяването и извършването на изпитанията са за тяхна сметка, каза още той.

В категории: Пътна обстановка