Истинската Българска Коледа! Бургазлия зове: Нека всяка стотинка от СМС и реклама отидат за децата в нужда

Ивайло Стаматов е известен активист, днес телевизиите и мобилните оператори ще съберат няколко милиона лв., но може и повече, казва той


100 хил. лв. от реклама по телевизията и близо 200 хил. лв. за обработката на СМС-ите – да се добавят към даренията, настоява Ивайло Стаматов



Нека всяка стотинка от реклама или СМС да отидат директно като дарения за Българската Коледа, а не всички да си правят реклама на гърба на нуждаещите се. Това зове бургазлията Ивайло Стаматов, който е познат на широката публика като политическа фигура от миналото и като един от най-отявлените фенове на „Нефтохимик” и защитник на спорта в града.

„Нека тази година мобилните оператори да дарят всяка една стотинка от печалбата от СМС-ите. Те струват 1.20 лв., но казват, че 20 стотинки отивали за обработката на краткото съобщение. Ако е така, нека да покрият този разход и наистина да се включат в дарителската кампания. Призовавам и телевизиите, които днес в 20:00 ч. ще предават „Българската Коледа”, когато пуснат реклами, да дарят всяка една стотинка от тях! Така наистина ще докажат, че милеят”, пише Стаматов.

Той уточнява, че при 1 млн. изпратени СМС-и това са 1.2 млн. лв., вместо 1 млн. Това са 200 хил.лв. повече. По същият начин той призовава и телевизиите – да дарят парите, които ще спечелят от реклама по време на предаването днес в 20 ч. за каузата, които възлизат на близо 100 хил. лв.

„Българската Коледа“ има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата и да подпомага лечението на деца. Децата, чието лечение се подпомага от „Българската Коледа“, се определят съвместно от Експертния съвет към „Българската Коледа“, както и от съорганизаторите на благотворителната инициатива.

Няколко са начините, по които всеки може да направи своето дарение.

Чрез интернет с банкова карта;
Чрез обаждане на тел. 09001117 за фиксирани абонати на vivacom и A1;
Чрез СМС на номер 1117 за всички мобилни оператори;
По банков път към ОББ;
Чрез UPay;
Чрез ePay.bg.