Иво Христов: Борисов хвърляше ефектно пачки, но изборите ги спечели Цветанов

Гледам Бойко Борисов - този проповедник на любовта и бивш охранител как говори как както бил бил братовчед си на времето, така бил и противниците си сега, каза Иво Христов


Според социалистът, избран за евродепутат, начинът, по който заместник-председателят на ГЕРБ в оставка е низвергнат, е омерзителен

Бойко Борисов хвърляше ефектно пачки, но изборите ги спечели Цветан Цветанов. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Иво Христов, който е избран за евродепутат от БСП.
„Някои коментатори повтарят, че Борисов взел на ръчно управление изборите и ги спечелил. Той хвърляше ефектно пачки из страната. Най-много средства отидоха за Ямбол, но там загуби. Значи не той спечели тези избори“, коментира социалистът.
„Изборите се печелят от онзи, който държи мрежите за мобилизация на вота, който контролира комисиите и това е Цветанов. Той има решаващ принос за спечелването на вота, но не върви да се признае това от Борисов“, добави той.
Според него начинът, по който Цветанов е низвергнат, е омерзителен.
От човекът, когото никой не може да накаже, днес той е човекът, за когото говорят високомерно и изхвърлят на бунището на ГЕРБ, заяви Христов.
Той коментира и твърденията на премиера, че БСП сее злъч и омраза.
„Гледам този проповедник на любовта и бивш охранител със своята фланелка, небръснат, който разиграва този скеч и говори как както бил бил братовчед си на времето така бил и противниците си сега. Говори ограден от охранители както винаги. Той говори за това кой сеел злъч и омраза. Нали разбирате, че кадрите опровергава посланието?“, попита Иво Христов.
Никой не го пита за братовчед му Ради и неговите безброй фирми и имот в Барселона, добави той.
Когато президентът говори за корупцията излиза, това е позиция срещу обществен порок, а когато от ГЕРБ реагират като опарени, то е защото са се припознали, заяви новоизбраният евродепутат.
 


В категории: Политика