Изправят пред съда 34-годишен бургазлията Диян, спипан при наркоакция в жк. „Славейков”

Бургазлията имал и предишни прояви, този път „клиенти” го изпортили на ченгетата


Диян Петков е обвинен в държане и пласиране на дрога

Изправят пред съда 34-годишния Диян Петков, който през март м.г. бе спипан при спецакция в жк. „Славейков”. Утре мъжът ще застане на подсъдимата скамейка. Той е обвинен в държане и пласиране на дрога.

Припомняме, че при ареста във вътрешния джоб на Петков униформените открили минимално количество пико в прозрачен полиетиленов плик “клипс”, с тегло около грам.При последвалия обиск в апартамента му в жк. „Славейков” имало още около 1 гр метамфетамин и 3 пликчета с общо около 3 гр трева.

До Диян Петков органите на реда стигнали, след като трима негови клиенти го изпортили. Те твърдели, че редовно купували от бургазлията дрога.

Ако бъде признат за виновен, Диян може да лежи от 2 до 8 години зад решетките и да плати глоба от 5 000 до 20 000 лв. Той обаче може да остане и за по-дълго в затвора, тъй като е хванат с наркотиците в нарушение на условна присъда за шофиране без книжка.

Диян Петков има и още едно условно наказание – за шофиране след употреба на дрога, но по него ще се спаси, тъй като вече е изтекъл изпитателният му срок.

Разпоредително заседание на Бургаския окръжен съд е насрочено за утре, 6 юни, от 09:30 часа.

Очаквайте подробности само във Флагман.бг


В категории: Крими