Извънредно! Арестуваха Лютви Местан след кървавата катастрофа край Маказа

Тема в развитие
Извънредно! Арестуваха Лютви Местан след кървавата катастрофа край МаказаРумяна Арнаудова с извънредни разкрития за кървавото меле с участието на Лютви МестанОтведоха Лютви Местан в Районното след зверската катастрофа със загинало бебеЧерна неделя! 6-месечно бебе е загинало при адското меле с колата на Лютви Местан Извънредно! Лютви Местан в кървава катастрофа край Маказа, има пострадали

Грозят го до 6 години при обвинение за смъртта на бебето

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е арестуван заради тежката катастрофа, която отне живота на 6-месечно бебе. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Местан ще прекара 24 часа зад решетките, съобщава bTV, позовавайки се на източници. Той е под полицейска охрана в болницата, тъй като му предстоят изследвания. 

Зверският инцидент стана днес в ранния следобед по пътя за ГКПП Маказа. Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на с. Загорско и засича движещ се автомобил, управляван от Юсеин Ахмед. Колата изхвърча в близкото дере. С шофьора в колата били съпругата му и двете им деца. Едното от тях - 6-месечно бебе загива на място. Майката, 10-годишното му братче и бащата са в болница. 

Общинският лидер на ДОСТ в Кърджали Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на партията му е спрял на знак СТОП преди да излезе на главния път. 
"Тъкмо зави и за секунди... един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше... не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на знак Стоп, огледа се, гледа наляво, надясно и след това потегли", разказа Мустафа Исмаил. 

По информация на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов има образувано досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост и причиняване на смърт на едно лице. Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици. 

За момента все още не можело да се каже със сигурност кой точно е виновен за тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, а майка му и братчето му са в болницата. Тя обаче каза, че е ясно, че Местан е навлязъл в кръстовището от път без предимство, отнемайки такова на колата със семейството.

Според разследващите все още трябвало да се събират доказателства и да се правят експертизи, за да се види точно кой е виновен за адското меле. Към момента се води досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Ако бъде обвинен в това Местан може да получи от 2 до 6 години затвор.