Извънредно! Цветан Цветанов подаде оставка като зам.-председател на ГЕРБ, остава редови член



След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ. Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, информира партийният пресцентър.

Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова направи кратко извеление в кулоарите на Народното събрание.

Тя каза, че днес била в Министерския съвет и там научила новината. Според нея Цветан Цветанов остава редови член на ГЕРБ.

Припомняне, че Цветанов бе дълги години дясна ръка на Бойко Борисов. Той градеше структурите на партията. При сформирането на ГЕРБ бе дори неин председател, тъй като Борисов като кмет на София нямаше право да е партиен лидер.

След това Цветан Цветанов винаги е бил зам.-председател, както и председател на Предизборния щаб. Така бе и на преминалите евроизбори въпреки скандала „Апартаментгейт“, който започна от него.

Бойко Борисов обаче в един момент пое кампанията и изтика Цветанов на заден план. След спечелените евроизбори Борисов пък изкоментира, че се е видяло, че ролята на заместника му е била надценена.

Очаквайте подробности


В категории: Политика