Известен адвокат, съдия по вписванията спечелиха конкурсите за нотариуси в Айтос и Бургас

Най-сериозен бе интересът към позицията в Бургас, за която кандидатстваха 75 души


В Карнобат двама кандидати са с еднакъв бал


Нови нотариуси ще има в Бургас, Айтос и Карнобат. В последните дни на миналата година Министерството на правосъдието (МП) публикува окончателните резултати.

Конкурсът за Айтос печели поморийският адвокат Светлана Канариева-Чапарова.
Съдията по вписванията към БРС Гергана Чинева е класирана на първо място в съдебен район Бургас, където интересът на кандидатите бе най-сериозен - 75 души се бореха за едно място.

В Карнобат нямаше такъв наплив, но ситуацията е особена, защото там двама кандидати са с един и същи бал – Димана Митева, която е пом.нотариус в Бургас, както и друг пом.-нотариус от Бургас Сталиан Дичев са с 4,5 бал, а това е второто по ред желание. Кандидатите с еднакъв бал се подреждат на едно и също място, съгласно чл. 23 от утвърдения от министъра на правосъдието Регламент за провеждане на писмения и устния изпит от конкурса за нотариуси.

За откриване на място за нотариус в съдебен район има строги изисквания. Предвижда се по един нотариус на 10 хил.души или поне двама в Община.  Това е първият конкурс от 10-ина години и интересът към него бе изключително сериозен. 




В категории: Темида