Четирима бургазлии бяха ранени след тежка катастрофа след Комотини, на около 10 км по магистралата преди ГКПП Маказа, съобщава Флагман.бг. Те са пътували в Рено Модус, което е шофирано от бургазлията Петър Бинев, по-известен като DJ Chocolate. Решили да изкарат празниците на почивка в южната ни съседка, но на връщане се случило нещо ужасно.

Малко преди границата, колата им е пометена от гръцки микробус Мерцедес Вито. Немският автомобил навлиза в тяхната лента и се врязва челно в Реното. От удара френската кола е качена на мантинелата, а цялата й предна част е на хармоника.

Около колите са разхвърляни дрехите на ранените и изпотрошени части.

Двама от пострадалите все още се намират в гръцка болница с множество травми. Тежко ранена е приятелката на DJ Chocolate, която има счупени ребра, счупена ръка и контузии на главата и белия дроб. Мъж от Бургас е със счупено рамо и множество травми по тялото.

Самят Петър Бинев се отървал с натъртвания по тялото. Той буквално спасил живота на всички в колата, тъй като видял от далеч Мерцедеса и намалил скоростта до 40-50 км/ч. DJ Chocolate опитал всичко, за да избегне удара и се приближил на милиметри до мантинелата, надявайки се двете коли да се разминат, но липсата на реакция на другия шофьор довела до жестокото меле.

 

 

След катастрофата ясно си личал спирачният път на Мерцедеса, който бил около 2 м. Това означавало, че шофьорът видял в последния момент бургаската кола. Разследващите подозират, че той или е заспал зад волана или е загубил съзнание заради здравословни проблеми.

„Видях как Мерцедесът тръгва срещу нас. Движението му беше абсолютно неадекватно. Започнах да му присветвам с фарове. След като видях, че няма реакция, натиснах клаксона, но и това не помогна“, каза за Флагман.бг DJ Chocolate.

Той е единственият, останал в съзнание след катастрофата. Бургазлията сам извадил телата на любимата и приятелите си от изпотрошената кола.

ОЧАКВАЙТЕ РАЗКАЗА НА ПЕТЪР БИНЕВ ЗА МЕЛЕТО КРАЙ МАКАЗА!