Камено с 1,73 млн. лв. от Европа, започват ударни ремонти на разбити от наводненията пътища

Преди дни кметът Жельо Вардунски е подписал договора за финансовата помощ от фонд „Солидарност“


Средствата са за аварийно укрепване на пътя между селата Полски извор и Черни връх и възстановяване на пътя с. Константиново - с. Ливада

Община Камено получи финансова помощ от фонд „Солидарност“ заради бедствието от края на 2017 година. Отпуснатите средства са в размер на 1,73 млн.лв, като кметът Жельо Вардунски вече е подписал договора с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, научи Флагман.бг. 

Средствата са предназначени за аварийно укрепване на пътя между селата Полски извор и Черни връх, възстановяване на пътя с. Константиново - с. Тръстиково - с. Ливада и възстановяване на главната улица в село Ливада.

„Утре правим допълнителни уточнения с фирмата изпълните. Първо ще започнем с участъка между селата Полски извор и Черни връх, тъй като е в много лошо състояние“, каза пред Флагман.бг кметът на община Камено Жельо Вардунски. 

След опустошителното наводнение Община Камено инвестира собствени средства за справяне с щетите. Ремонтирани и изградени са няколко моста в селата Полски извор и Черни връх, както и на съоръженията по пътя, свързващ двете населени места.

„Ако бяхме почакали средствата от фонд „Солидарност“, пътят съвсем щеше да пропадне. Затова взехме спешни мерки и извършихме строителните дейности със собствени средства. Отпуснатата финансова помощ е малка, очаквахме повече, но в крайна сметка – с каквото разполагаме“, обясни още Вардунски. 

Очаква се ремонтните дейности да започнат много скоро, тъй като Община Камено е обявила обществената поръчка още когато Европейската комисия одобрила средствата за финансовата помощ.


В категории: Камено