Камери и цивилни полицаи ще следят за реда тази нощ

Ще имаме комуникация с центъра за видеонаблюдение, каза шефът на „Охранителна полиция” към ОД на МВР - Бургас комисар Неделчо Рачев


Ще имаме видеонаблюдение, каза шефът на „Охранителна полиция и КАТ” към ОДМВР - Бургас

4-5 хиляди бургазлии се очаква да празнуват на площад „Тройката“ в Бургас.

„Има камери в този периметър. Ще имаме комуникация с центъра за видеонаблюдение”, каза пред камерата на бТВ началникът на „Охранителна полиция” към ОД на МВР - Бургас комисар Неделчо Рачев.

Цивилни полицейски служители пък ще се смесят с празнуващите, за да следят да няма кражби.  
Без контролно-пропускателни пунктове и специални заграждения, но със засилено полицейско присъствие – така Варна ще посрещне Нова година. На сцената пред операта в града тази вечер ще се качат много български изпълнители, сред които Любо Киров и Deep Zone Project. Сред публиката обаче ще има много цивилни полицейски служители.

Около хиляда души се очаква да гледат концерта и зарята на площад „Независимост”. Патрулни автомобили ще възпрепятстват подстъпите за коли, за да осуетят потенциални терористични намерения.

„Ще следят да няма нарушения на обществения ред, дребни кражби сред зрителите”, каза началникът на отдел „Охранителна полиция” Илиян Илиев.

В европейската столица на културата Пловдив празникът ще е на централния площад „Стефан Стамболов”. От общината са въвели пълна забрана на търговията и използването на пиротехнически средства на обществени места.



В категории: Бургас , Крими