Каракачанов: Не искам Сидеров, няма да ставам звероукротител

Не е голям шансът Обединени патриоти да оцелее, каза Красимир Каракачанов. Сидеров може да напусне когато иска, добави той


Свободен е да напусне Обединени патриоти, когато поиска, каза той и изтъкна, че това нямало да застраши нито парламента, нито правителството

Не е голям шансът коалиция Обединени патриоти да оцелее. Това каза пред камерата на Нова телевизия вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Не го искам, но това, че съм министър на отбраната не ми дава право да се държа като фатмак. Насила хубост не става. Защо трябва да се мъчим. Ако иска да се развива самостоятелно, ще му пожелая успех“, добави той.

„Няма как да седна на една маса с някой, който се е упражнявал 40 дни върху гърба на ВМРО и е хвърлял е обиди, клевети“, заяви вицепремиерът.

Волен Сидеров е свободен да напусне коалицията, когато поиска, каза той и изтъкна, че това нямало да застраши нито парламента, нито правителството.

След като репортерът Велина Сашева цитира думите на лидера на „Атака” Волен Сидеров, че резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот, Каракачанов препоръча на коалиционния си партньор да погледне резултатите в Ямбол и да види как в 3-4 цигански секции печелят ГЕРБ и ДПС. 

„Защо той не спечели по по-честен начин? Социологията е ясна – 0.03% от ромите са гласували за ВМРО. Това прави по-малко от 450 гласа. Това ли решава изборите. Ще му ги подаря тези гласове, но и те няма да му стигнат да прескочи 1%. Шумът, който се вдига от моя „партньор” на практика скрива истинските купувачи на ромски гласове”, коментира Каракачанов.

„Няма да ставам звероукротител отново. Още през ноември свалих „синята каска“ и казах – „дотук“. Няма да каня Сидеров. Няма смисъл да говоря с него. Ако смята, че му е дошло време да не бъде от тази коалиция - няма проблем. Аз не мога да отговарям за хора, които не знаят какво искат“, добави той.

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. Над 1, 6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи, обясни вицепремиерът. 

„Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена”, подчерта той.
 


В категории: Политика