От три десетилетия се формират зони, където законът и моралът не важат, каза Карлос Контрера.

Трябва да се пристъпи към отнемане на социалните помощи, защото има зони, където законът и моралът не важат, каза той.

Без репресия от страна на държавата няма да може да се реши проблема с ромската престъпност, защото от три десетилетия се формират зони, където законът и моралът не важат. Тези племена са като мигрантите, искат да живеят по този начин. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия Карлос Контрера от Обединени патриоти.
Той влезе в студиото, за да коментира побоя над военен в пловдивското село Войводиново. Двама цигани са задържани и ги грози до 10 години затвор.

„Този тип население виждате как се държи. За тях агресията е единствения начин за справяне с всичко. Трябва да започнем с обучението им от 1 клас. Не се ли намеси държавата, няма да се промени нищо“, заяви Контрера.
Христо Николов от Фондация „Саворе“ пък каза, че проблемът бил като бомба със закъснител, заложена още от времето на социализма.

Утре като ги ошамарят, вие ще сте първия, който ще реве за правата на ромите, прекъсна го Контрера.
„Българите не вярват на институциите и затова се стига до улично правосъдие. Не сме в Куба или по време на социализма, за да се решават така проблемите“, коментира Николов.

„По време на Тодор Живков престъпността е била по-голяма, но данните се криеха. Много деца от нашата общност са влезли в системата на образованието. 7 000 студенти имаме в българските университети“, добави той.
Според него само 5% от ромите били на социални помощи, а другите били в сивата икономика.
В България всичко е престъпно, защото служителите в институциите са си затворили очите, каза още Николов.