Кърпят дупките по разбития Айтоски проход, но основен ремонт кога?

Планинският участък не е толкова голям – малко над 33 км, но пътуването по него е ад заради лошото състояние на пътя


Предвидени са 20 млн. лв. за реконструкцията на участъка от отбивката за с. Руен до Дъскотна

Започна ремонт на Айтоския проход, който свързва област Бургас с област Варна. Строителните дейности са стартирали през миналата седмица и вероятно ще продължат до края на следващата, научи Флагман.бг. 

Ремонтира се трасето от отбивката за с. Руен до с. Дъскотна. Планинският участък не е толкова голям – малко над 33 км, но пътуването по него е ад заради лошото състояние на пътя.

Става въпрос обаче не за реконструкция, а за кърпене на дупки по разбития път. Именно заради това ремонтът ще продължи не повече от две седмици. 

Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв.

За дългоочакваната рехабилитация сме писали неведнъж. Има предвидени 20 млн. лв., но обществената поръчка за избор на изпълнител веднъж беше прекратена заради грешни сметки. През есента на 2018 г. АПИ наново стартира процедурата, а през февруари т.г. стана ясно и кои са фирмите кандидати, които искат да ремонтират разбития път. 

Вижте кои фирми искат да ремонтират Айтоския проход за 20 млн.лв.
 

По всичко личи, че строителните дейности по реконструкцията няма да започнат през тази година, вероятно защото процедурата все още не е приключила. А от държавата са предприели временен ремонт, за да облекчат пътуващите. Или да им замажат очите. 


В категории: Руен