Кога ще започне ремонтът на пътя Бургас – Ветрен

Пътното платно към кв. Ветрен и АМ "Тракия" трябваше да е затворено за автомобили още на 30 април, а движението да се осъществява двупосочно в другото платно


Община Бургас има готовност да започне строителните дейности в момента, в който АПИ съгласува временната организация за движение

Дългоочакваният ремонт на 8-километровото трасе от Бургас до надлеза на кв. Ветрен все още не е започнал. Строителните дейности трябваше да стартират на 30 април т.г., но вече втора седмица не се забелязва нито една тежкотоварна машина на участъка. 

Пътят е в окаяно състояние и от години се нуждае от пълна реконструкция. През пролетта на 2018 г. бе ремонтирано платното в посока Бургас, но другото – в посока кв. Ветрен и АМ „Тракия“ бе оставено за тази година. 
Финансирането на проекта се осигурява съвместно от Община Бургас и Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).

Флагман.бг потърси Пътната агенция, за да разбере на какво се дължи забавянето на ремонта, който е значим не само за шофьорите от Бургас и региона, но и за хилядите водачи, които през летните месеци ежедневно преминават през разбития участък. 

Оттам обаче прехвърила топката в ръцете на Община Бургас.

„Ремонтът на близо 10 км от път I-6 Бургас – Ветрен, които преминават през урбанизираната територия на гр. Бургас, ще бъде извършен от община Бургас. Дейностите ще бъдат изпълнени въз основа на подписания на 15.10.2018 г. Споразумителен протокол за съвместно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на гр. Бургас. Повече информация относно предвидените ремонтни дейности може да получите от община Бургас“, отговориха от АПИ на официалното запитване на Флагман.бг.

Община Бургас има готовност да започне ремонта в момента, в който АПИ съгласува временната организация за движение, изпратена до Агенцията от нас, казаха пред Флагман.бг от администрацията.


В категории: Бургас