Круизен кораб ще пътува по маршрута Бургас-Инеада-Истанбул през Лято 2020

Благодаря за институционалната подкрепа, която получихме, заяви изпълнителният директор на Пристанище Бургас -Диян Димов


Високоскоростният катамаран ще тръгва от Морска гара в Бургас

Круизен кораб ще пътува по маршрута Бургас-Инеада-Истанбул през Лято 2020. Това съобщи изпълнителният директор на „Пристанище Бургас“ Диян Димов. Днес Портът отбеляза 116 години от създаването си.

Преди два дни МвнР и Министерство на транспорта на Турция са дали зелена светлина на линията. Високоскоростният катамаран ще тръгва от Морска гара в Бургас, ще има спирка в Инеада и ще продължава до Истанбул. В края на юни тази година круизната линия ще бъде тествана, а по разкриването й „Пристанище-Бургас“ работи от една година.

Катамаранът ще тръгва на 1 юни и ще пътува регулярно до средата на септември, като ще има по 45 пътувания във всяка посока. Цената на един двупосочен билет е 70 евро.

„Благодаря за институционалната подкрепа, която получихме от Министерството на туризма и Външно министерство на България, на ИА „Морска администрация“ и ДП „Пристанищна инфраструктура“. Очаква се официално линията да заработи на 1 юни догодина“, заяви изпълнителният директор на Пристанище Бургас -Диян Димов.

 


В категории: Бизнес