Култовата дискотека „Планета“ в Бургас хлопва кепенци

Репортер на Флагман.бг видя, че вече се изнася и последната част от оборудването на чалготеката и всеки момент помещението ще е напълно освободено


Все още не е ясно къде в града ще се премести „Планета“, но със сигурност за следващия сезон есен-зима нея ще я има

Култовата бургаска дискотека „Планета Пайнер“ хлопва кепенци, научи Флагман.бг. Причината е, че започва събарянето на сградата, в която се намира в момента меката на чалгата в Бургас. Репортер на Флагман.бг видя, че вече се изнася и последната част от оборудването на чалготеката и всеки момент помещението ще е напълно освободено.

Все още не е ясно къде в града ще се премести „Планета“, но със сигурност за следващия сезон есен-зима нея ще я има, коментират запознати.

„Планета“ е най-оборотната дискотека в Бургас, която със сигурност би липсвала на тийнейджърите и любителите на попфолка.

Флагман.бг вече съобщи, че бургаският бизнесмен Радостин Дачев е пред финализиране на проекта си за строителство на сграда със смесено предназначение на мястото на бившето кино „Септември”, в което се намира и „Планета“. Очаква се там да се издигне многофункционално здание с търговски площи, офиси и 25 апартамента, а строителството най-вероятно ще започне през септември .

Приватизаторът Радостин Дачев събаря кино „Септември”, вдига 18-метров билдинг

Радостин Дачев е знакова фигура в бургаските бизнес среди.  Той успя да придобие срещу 300 000 долара цялата бивша "Кинефикация - Бургас", чиито имоти днес струват десетки милиони. В активите му влизаха 15 кина в цялата Бургаска област. Приватизаторът имаше силни позиции в СДС по времето на Йордан Цонев, след това стана учредител на гражданското движение на ГЕРБ. Считан е за близък семеен приятел на неуспелия български еврокомисар Румяна Желева. Радостин Дачев се дистанцира от ГЕРБ след низвергването на Желева, явно в знак на солидарност. По-късно той застана зад политическия проект на Алексей Петров.

 


В категории: Бургас