Личност на годината 2018: Славина Тошева, която възроди детската градина в село Черни връх след потопа

Славина Тошева успя да превърне детската игра в интерактивен модел за обучение


Тя е педагог и психолог по образование и призвание

Ако има човек в Бургаско, който е пример за добро сърце и отдаденост към най-малките, това е младата директорка на детската градина в село Черни връх Славина Тошева. Неведнъж тя е доказвала, че неуморните усилия и нестихващият дух към каузата на доброто я водят във всяко нейно действие и начинание.

Голямото наводнение в Бургаска област в края на 2017 г. засегна цялата детска градина, която Славина ръководи с огромното си сърце. След потопа 30 деца на възраст между две и шест години пътуваха един час тежки километри по разбити участъци в тъмното, защото детската им градина бе наводнена. Сградата бе сред най-пострадалите от водния ад и помещенията бяха буквално неизползваеми.

Тогава младата и напориста директорка Славина Тошева бе моторът, който през месеците ремонтни дейности даваше тласък и с общи усилия от местни и национални институции детската забавчница успя да се възкреси от руини до една чисто нова и модерна градина. След отварянето в началото на 2018 г. Славина Тошева успя да превърне детската игра в интерактивен модел за обучение чрез ежедневни активности за изграждане на навици в децата.

Именно за този свой хъс и безспорен успех в работата с и за децата Славина Тошева е отличена с номинация на Национално Сдружение "Младежки Глас" в  класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2018”.

Тя е част от националното ръководство на НС "Младежки Глас", колегите й я определят като човек, готов винаги да помага на добрите каузи с нестихващ ентусиазъм.

Същевременно тя е и млада майка, отдадена на обществените каузи и подрастващото поколение. Вярва в екипната работа и в максимата, че хората помагат на останалите за един по-добър свят.
Славина Тошева е педагог и психолог по образование и призвание, обича книгите и природата.


В категории: Бургас