Личност на годината Адв. Теньо Тенев: Заради него вече 10 души с ампутации водят нормален живот

Инициативата няма аналог в България, изправя на крака хора, претърпели най-лошото, само за седмици


Той е двигателят зад сдружението, което вдъхна нов живот и изправи на крака Антония Чикова, блъсната от влак

Флагман.БГ продъжлава кампанията си, с която за трета поредна година ще номинира най-заслужилите личности през изминалите 365 дни. Официалната церемония ще се проведе на 19 януари, а всички вие, читателите, ще имат възможността да гласувате за човека, когото смятате за най-достоен да носи титлата „Личност на годината”
Адв. Теньо ТЕНЕВ: Има реален шанс за хората с ампутирани крайници, можем да помогнемДнес ви представяме номинацията на адв. Теньо Тенев, заради когото през 2018 г. с нови сили и надежда за живот вече 10 души с тежки ампутации на долните крайници отново ходят самостоятелно и дори работят. Двигателят зад сдружението „Национален алианс за хора, претърпели ампутации”, Тенев е пряко отговорен за това, че между Община Бургас, УМБАЛ-Бургас и Алианса има директна връзка, която прави възможна рехабилитацията, специализираното протезиране и свързаните с него емоционални трудности да бъдат улеснени до такава степен, че хора с ампутации да могат в рамките на седмици да се интегрират обратно към обществото.
Мъж без крака проходи след 10 години в количка„От началото на годината досега можем да се поздравим с много добри резултати. Имахме няколко много тежки случая. Като започнем с Антония , която попадна под влака; няколко възрастни хора с двойни ампутации. Успяхме да ги върнем към активен живот. Антония играе тенис на маса. Христо сам си гледа градината и се радва на новия си шанс в живота”, коментира пред Флагман.БГ адв. Теньо Тенев, който бе номиниран от пациенти за „Личност на годината”. 
В УМБАЛ-Бургас помагат на хора с ампутирани крайници да проходят отново (СНИМКИ)Проектът няма аналог никъде другаде в България и бързо набира скорост. „Важното е, че за нашите пациенти вече има надежда. Амбицирани сме да продължим да се развиваме и аз съм убеден, че ще успеем да помогнем на още повече хора догодина и за напред”, каза още адв. Теньо Тенев.

Ако и вие имате мнение по въпроса кой да бъде номиниран за престижната награда „Личност на годината”, свържете се с редакцията на Флагман.БГ – по e-mail ([email protected]), по телефон (0884 833 331) или чрез нашата платформа „Вашият сигнал до Флагман.БГ, която можете да намерите най-горе в дясно на сайта.

Очакваме вашите номиниации!

В категории: Бургас