Лицето Румен Чолаков обикаля не само централата на БСП, ходи и в ГЕРБ

Общинският лидер на БСП Живко Господинов смята, че днешният бунт е провокация, но тя не идва от БСП, вижте как реагира Столетницата


Ромите излязоха под прозорците на кмета в Бургас, защото години им е обещавано, че няма да имат проблем с плащането на сметки

-Г-н Господинов, има ли общинското ръководство на БСП връзка с лицето Румен Чолаков, който вчера бе в официално облекло на бул. „Богориди“ и пред шатрата на партията на партията в очакване на водача на евролистата Елена Йончева и други кандидати за членове на ЕП?

-Шатрата на БСП и концерта са отворени за всеки жител на града. Не  можем да ограничим когото и да е да присъства – но, ако вземем предвид и днешната случка, оставаме с впечатлението, че това може би е добре организирана провокация. С въпросното лице не контактуваме, но същото не спира да обикаля всички политически централи в Бургас, както и предприятия управлявани от ГЕРБ.

Само във Флагман.бг! Вижте изпълнителите на активното мероприятие срещу бургаския кмет! Питаме кой го режисира

-БСП има ли контакти с организаторите на този протест пред Общината днес и смята ли, че исканията на жителите от Комлука са справедливи?

-Нямаме нищо общо с ромския протест пред общината и неговите лидери. Относно исканията на жителите на квартал „Победа” нашата позиция винаги е била, че всеки трябва да си плаща данъците и таксите като добросъвестен гражданин на Република България. Защо управляващите от ГЕРБ на национално ниво и в Бургас допуснаха през всичките тези години живеещите в кв. „Победа” да не си плащат водата, е въпрос, на който Община Бургас и ВиК трябва да отговорят.

-Какъв е отговорът на БСП по отношение на намеците, че става въпрос за политическа поръчка, прозираща зад исканията на протестиращите, които скандираха пред Община Бургас, а не пред ВиК-Бургас?

-Вероятно протестиращите роми излязоха пред прозорците на Община Бургас, защото през годините им е било обещавано, че нямат да имат проблем с управляващите при неплащане на сметките за вода срещу подкрепа в определени моменти на същата тази местна власт. За да си припомним за кого гласуват жителите на кв. „Победа” на местни избори, ще посочим резултатите от последните такива в секциите в квартала през 2015г.,  където кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ печели 2067 гласа, а този на БСП - 88. По-наблюдателните обърнаха внимание, че не малка част от протестиращите са с жилетки на фирма „Чистота”- дали общински служители протестират срещу кмета или това е поредният PR ход на Община Бургас. 


В категории: Политика