Лошата карма застигна Владимир Колев, който прегази колоездача Евелин в Приморско

Владимир Колев пред съдебната зала в Бургас на 20-и декември. Няколко дни по-късно огромен шкаф падна върху него и го осакати


Обвиняемият е потрошен след трудова злополука в навечерието на Коледа


Лошата карма застигна 59-годишния софиянец Владимир Колев, който прегази велосипедиста Евелин Дуков в Приморско, стана ясно на днешното заседание на Бургаския окръжен съд, когато се очакваше да започне процеса срещу Колев.  (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Обвиняемият не присъства, защото се оказа, че на 24 декември бил приет по спешност в “Пирогов”, защото претърпял трудова злополука. Огромен шкаф паднал върху 59-годишния мъж и го потрошил. Той бил с 2 счупени ребра, кост и възможност никога да не се възстанови напълно.  

Близки на Евелин изразиха съмнения в медицинското становище за инцидента, но документацията е подпечатана от "Пирогов" и е почти невъзможно да има злоупотреба.

Защитникът му адв. Радостин Пенев посочи, че подзащитният му няма да може да издържи целия ден в съдебна зала, за да изслуша вещите лица и свидетелите. Затова Пенев помоли за отлагане на делото, тъй като Владимир трябвало да е на легло. Освен това адв. Пенев коментира, че е излязла експертиза, която доказвала, че стъклата по дрехите на Колев не са от джипа, с който е пометен Владимир.

Припомняме, че разследването, извършено от властите, сочи че Владимир Колев е помел 33-годишния Евелин Дуков с превишена скорост, избягал е от катастрофата, а освен това е бил под въздействието на алкохол. Експертизи доказаха, че в кръвата му е имало 2,70 промила.

Колев твърди, че не е виновен и нямал нищо общо със случая - цял ден пиел на маса в Приморско. 

“Експертизата от София е готова, стъклата от неговите дрехи не са същите като на колата. Не знам откъде са , но не съответстват. Това е само едно от доказателствата.  Най-добре  е да се върне делото и преразгледа. Колата е в МВР всеки може да отиде да я види за какво става въпрос”, изтъкна адвокат Пенев.

Съдебният състав начело със съдия Ангел Гагашев обаче реши да даде ход на делото. В този момент започва изслушването на свидетелите.

В категории: Темида