Министърът на туризма с изненадваща проверка в петзвезден хотел в Равда

При инспекцията е установено, че има проблем със системата за безопасност в баните, а оборудването в някои от стаите не отговаряло на изискванията


Министър Ангелкова даде срок от 30 дни на собственика на хотела да отстрани нарушенията, в противен случай ще бъде отнета една от звездите в категоризацията му

Министърът на туризма Николина Ангелкова извърши извънредна проверка в петзвездния апартхотел „Емералд Бийч Ризорт енд СПА“ в Равда заради получени сигнали за нарушения в обекта. При инспекцията е установено, че има проблем със системата за безопасност в баните, а оборудването в някои от стаите не отговаряло на изискванията за 5-звезден хотел. Министър Ангелкова даде срок от 30 дни на собственика на хотела да отстрани нарушенията, в противен случай ще бъде отнета една от звездите в категоризацията му.

Собственикът на апартхотел „Емералд Бийч Ризорт енд СПА“ Дичко Минчев пое ангажимент още в 15-дневен срок всички проблеми да бъдат изчистени.

В днешната инспекция на Министерството на туризма се включи и Областната дирекция по безопасност на храните. Проверени са всички обекти за хранене в хотела, но нарушения не са открити, обясни пред медиите директорът й д-р Георги Митев.

Очаквайте подробности.

 




В категории: Бизнес