На крачка от реконструкцията! Търсят кой да обнови Дома на Нефтохимика в Бургас за 6,4 млн.лева

По този начин ще изглежда Дома на Нефтохимика след реконструкцията


Офертите ще бъдат отворени на 20 февруари, а предвиденият срок за строителството е 420 дни


Домът на Нефтохимика в Бургас е на крачка от пълната реконструкция, която ще го превърне в модерен културно-конгресен център.

В последните дни на 2018 година Община Бургас стартира поръчката за избор на изпълнител, който да изпълни предвидените по проект дейности (ВИЖТЕ ТУК).

Прогнозната сума на СМР-ата е 6,46 млн.лева, а максималният срок за изпълнение – 420 дни.  Документи ще се приемат до 19 февруари, а на 20-и ще бъдат отворени офертите.

Дават повече обем на Дома на Нефтохимика, за да не изглежда нищожен пред новите билдинги на „Тройката“

Сградата на НХК е с общо РЗП от 8645 кв.метра, а бъдещият изпълнител ще трябва да оптимизира пространствата. Проектът на архитектурно студио „Мото” предвижда от входа към площад Тройката да се влиза директно към вътрешния двор, където да се направи арт пространство за изложби и постановки.



Сега това място е затворено и недостъпно за външни лица. Ще се даде значителен обем на сградата с алуминиева конструкция, която ще и предаде далеч по-модерен вид. Ще се извършат конструктивни укрепвания, ще се въведат мерки за енергийната ефективност и ще се ремонтира зрителната зала, предвижда заданието на поръчката.



С основна тежест при оценка на офертите е най-добра цена – 50 точки, „Работна програма за изпълнение на строителството” – 30 точки и „Структура и капацитет на участника” – 20 точки.

Проектът се финансира от ОП Региони в растеж. Всеки момент ще бъде обявена и поръчката за реконструкцията на бившата Немска болница, която трябва да се превърне в модерна градска библиотека.



В категории: Бургас