Награда „Златен век“ получи началникът на Отдел „Култура“ в Тополовград Красимира Ятакчиева

Красимира Ятакчиева благодари на министъра за високата чест и посвети наградата на Читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1894“ за достолепната му 125- годишна народополезна дейност


Тя е двигател на Международния фестивал на комедийните театри „Велко Кънев“, което е феноменално събитие в културния календар на България

Министър Боил Банов връчи годишните награди на Министерство на културата по случай 24 май. Престижни отличия за техния принос в развитието на българската култура и духовност получиха дейци от различни области. Боил Банов удостои началника на отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Община Тополовград Красимира Ятакчиева с високото отличие „Златен век“ - сребърен Печат на Цар Симеон Велики  за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство и по повод  24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тя е единственият представител на администрация, удостоен с престижната награда.

От 30-години Ятакчиева е началник на хуманитарните дейности в Общината. Тя е двигател на Международния фестивал на комедийните театри „Велко Кънев“, което е феноменално събитие в културния календар на България, защото събира на едно място самодейци от няколко държави, които играят на сцената със сърце и душа.

Красимира Ятакчиева е олицетворение на просветата в Тополовград. Благодарение на нея там е едно от най-добре поддържаните читалища в страната – изцяло реновирано и с въртяща се сцена. В него целогодишно репетират танцови школи и самодейни състави, които печелят международни награди и отличия.

След като получи наградата, тя благодари на министъра за високата чест и посвети наградата на Читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1894“ за достолепната му 125- годишна народополезна дейност. Тя поздрави министъра за оценката на Министерството на културата за културния живот на Тополовград и за голямата подкрепа за Международния театрален фестивал „Велко Кънев“.

С Почетна грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство и по повод  24 май бе удостоено Читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1894“ – Тополовград, която бе връчена на секретаря на читалището Райна Зотова.

На Церемонията присъства и Маргарита Георгиева – Заместник кмет на Община Тополовград.

Почетният знак „Златен век“ на Красимира Ятакчиева и Почетната грамота на Читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1894“ са висока чест за Тополовград.


В категории: Просвета