Най-страхотният подарък! 14 бебета изплакаха в дните около Коледа в УМБАЛ "Дева Мария"



В случай на необходимост, на разположение е и денонощен спешен кабинет


Коледните празници се оказаха изключително натоварени за специалистите от университетска болница „Дева Мария“. 14 бебета изплакаха в дните около Рождество Христово, като  на връх големия празник първа глътка въздух поеха Радосвет, Калоян и Юзге. С пълни обороти работи и секторът по инвазивна кардиология. 16 човека с остри коронарни синдроми преминаха интервенционално лечение в празничните дни и вече са стабилизирани.

По време на празниците университетска болница „Дева Мария“ работи със стандартен график и разполага със специалисти от всички налични отделения. В случай на необходимост, на разположение е и денонощен спешен кабинет. Напомняме, че УМБАЛ „Дева Мария“ предлага медицински транспорт, който може да бъде заявен на телефона на регистратура- 056/ 89 62 62.

В трите почивни дни 542 човека преминаха през кабинетите на двата медицински центъра- „Дева Мария“ и „Света София“. И през следващите почивни дни в МЦ „Света София“ ще има на разположение дежурни специалисти по педиатрия, вътрешни болести, уши нос гърло и образна диагностика, както и ортопед и стоматолог на повикване.

В категории: Здраве , Бургас