Наказателната колегия на Апелативния съд в Бургас работи на ръба на критичния минимум, призна Деница Вълкова

По отношение на това, че има свободни бройки съм предприела съответните мерки, командировала съм съдии, така че да мога да си направа съставите,


Още не е ясно кога адвокат Благой Потеров ще бъде назначен



В Наказателното отделение на Апелативен съд – Бургас има две щатни бройки, за които са обявени конкурси. За адвокат Благой Потеров не мога да направя коментар, защото неговото назначение е от компетентността на съдийската колегия на ВСС. Така отговори съдия Деница Вълкова,  административен ръководител на БАС, на въпрос на Флагман.бг, дали наказателната колегия е оголена и кога адвокат Потеров ще встъпи в длъжност.

Днес Вълкова даде заключителния брифинг за 2018 г., който приключи преди минути в заседателната зала на съда.

„Известно ми е, че делото във ВАС по негова жалба е приключило в негова полза. Какво обаче ще реши съдийската колегия не мога да коментирам, защото не е от моята компетентност. А по отношение на това, че има свободни бройки съм предприела съответните мерки и съм командировала съдии, така че да мога да си направа съставите, за да могат да се разглеждат и решават делата”, обясни ситуацията съдия Вълкова. 

Благой Потеров спечели дело срещу решение на ВСС, очаква скорошно назначение в Апелативния съд в Бургас

Сред акцентите на провелия се заключителен брифинг за 2018 годна бе смяната на ръководството, която предстои да се случи по отношение на двамата зам.- председатели съдия Златинка Иванова, която ръководи Гражданското отделение на съда и на съдия Емилия Нашева, която ръководи Търговското отделение на съда. Двамата нови зам.- председатели вече са гласувани и предстои да встъпят в длъжност.


В категории: Темида