Наркодилърът Христо Добрев със сравнително лека присъда, но все пак ще влезе в затвора

Христо Добрев ще влезе зад решетките, засега за шест месеца, но ако не се поправи, може да се превърне в редовен клиент на пандиза


27-годишният криминоген от ж.к.“Възраждане“ бе осъден на три месеца, но ще изтърпи и условната си присъда от други три месеца

Бургаският наркодилър Христо Добрев се размина със сравнително лека присъда по обвинението за разпространение на наркотици, съобщава репортер на Флагман.бг от Съдебната палата.

Добрев току-що се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което го праща за 3 месеца зад решетките.

Съдия Георги Пепеляшев от Окръжния съд в Бургас възприе, че споразумението не противоречи на закона, макар и да имаше особено мнение – присъдата е на самия минимум, а Добрев има зад гърба си още две присъди – веднъж е освободен от наказателна отговорност по чл.78а, втори път – три месеца условна и сега ефективна. „Класическа градация“, отчете магистратът.

Бургаски нардокилър Христо Добрев отива на съд

Към наказанието му от три месеца ще се кумулира и условната му присъда и по всичко изглежда, че в следващата половин година 27-годишния криминоген ще остане зад решетките. Той ще изтърпи наказанието си при първоначален общ режим – при изпечените престъпници. Подписаното днес споразумение не подлежи на обжалване и ще влезе в сила до няколко дни.

Доказателствата за престъпната дейност на наркодилъра, събрани в досъдебното производство, се оказаха железни и дори един от най-солидните адвокати в Бургас – Станко Кралев не успя да го спаси от затвора.

Ченгета са спипали Христо Добрев в дома му на ул.Сливница с метамфетамин и марихуана, а срещу него има и свидетелски показания на лице с инициали И.С.С., признал, че закупил дрога от оборотния наркодилър.

„Съжалявам“, опита се да пролее крокодилски сълзи в съда Христо, но съдия Георги Пепеляшев го отряза от въздуха: „Сигурен съм, че съжаляваш, но няма да мине точно днес. Ако не внимаваш ще станеш редовен клиент на затвора. Двете присъди са ти на минимума, получаваш нов шанс да се поправиш. Използвай го!“, каза му магистратът.

Дали Христо ще се вслуша в думите му – ще разберем след 6-7 месеца, когато той ще излезе от затвора.

Днес в Съдебната палата престъпникът показа арогантно и изключително агресивно поведение. Христо сипеше заплахи към наш репортер, отразяващ процеса, без да се притеснява, че това се случваше пред очите на наблюдаващия прокурор и камерите в Съдебната палата. „Ще намеря място, където няма камери!“, многозначително се обърна към журналист на Флагман.бг Христо Михайлов Добрев.


В категории: Темида