Недостиг на персонал в хотелите край Бургас заради бюрократични спънки

90 % от украинците, които работеха в наши хотели през миналата година, искат да се върнат, но не им дават визи, каза хотелиерът Венелин Ташев


Неохраняемите плажове в областта са 52

Бюрократични спънки спъват наемането на чуждестранен персонал по морето, оплакват се хотелиери. 
90 % от украинците, които работеха при нас през миналата година, искат да се върнат, но не им дават визи, каза пред камерата на бТВ бизнесменът Венелин Ташев.

В заведенията край морето започнаха проверки, но засега не са установили някакви нарушение. Инспекторите следят как се съхранява храната. Според тях ще сигнали за нарушения ще започнат да постъпват през август, когато основно има проблеми със сезонните обекти на плажа.

Началник на отдел „Контрол на концеосионната дейноста“ към Министерството на туризма  Василка Танева пък каза, че неохранияемите плажове са 89, като скоро предстои да бъдат подписани нови два договора за стопанисването им.

Тя поясни, че само в Бургас неохраняемите са 52. Според нея министерството се стреми да ги отдава под наем или на концесия, защото това е най-добрият вариант за поддържането им.

Тя поясни, че за миналата година има рекорден брой нарушения, свързани с цената на сянката.
Най–често са липсвали и спасители по плажовете. За цената на чадърите и шезлонгите трябва да бъде добре обявена, обясни тя.

По думите й всеки концесионер е обявил предварително цената за чадър и шезлонг, като още на процедурата за избор на концесионер по–ниската цена за сянка, дава повече точки за участващия.
 


В категории: Бургас