Нефтохимик и Созопол продължават с лудата гонка за първото място

Нефтохимик записа важен успех над коравия тим на Марица, но предстоят още няколко тежки изпитания


 Черноморец записа нова победа, има реален шанс за ТОП 3

Нефтохимик и Созопол продължават с лудата гонка за първото място в Югоизточната „В” група, което осигурява и промоция в професионалния футбол. 

В днешния 25-ти кръг се очакваше развръзката, защото Нафтата прие на собствен терен един от най-солидните отбори в групата – Марица (Пловдив), а Созопол гостува на негостоприемния ст.”Колодрума” в Свиленград, където домакините се нуждаеха от победа на всяка цена, за да оцелеят.

И зелените, и небесносините обаче не допуснаха изненади.

Нефтохимик се наложи с 4:2 над Марица (хеттрик на Диян Христов-Терминатора, 1 попадение на Цветомир Цонков,б.а.), а Созопол грабна трите точки след убедителен успех с 4:1 над Свиленград. Така разликата между двата отбора се запази.

В следващите три кръга Нефтохимик гостува на Хасково, приема друг солиден тим на ст.”Лазур” – Загорец, и на 25-ти април отива в Асеновград, където ще се изправи срещу аутсайдера Асеновец. 

Созопол в събота посреща Черноморец, а набралият скорост тим на Радостин Кишишев по ирония на съдбата може да подари първото място на кръвния си съперник Нефтохимик, ако изненада небесносините. На 20 април възпитаниците на Маргарит Димов гостуват на Сокол Марково, а на 25-ти приемат Атлетик Куклен.

Специалисти сочат мачовете до края на месеца като ключови в битката за първото място. Отборът, който е с пълен актив от тези срещи, до голяма степен ще може да се счита за победител в групата.

В същото време днес Черноморец 1919 продължи със силните си игри и записа нов успех – над Димитровград с 1:0, който ги качва на четвърто място – на четири точки зад третия Загорец, който до края на шампионата обаче има кошмарна програма. 


В категории: Спорт