Несебър прие нова наредба за местните цени и услуги, след като БАС отмени старата

Таксите за детски градини и технически услуги се запазват след намесата на местните „МОРЕ” и „Български социалдемократи”


Магистратите оправдаха решението си с липсата на мотиви






Нова наредба касаеща местните такси и цените на услугите в Несебър прие Общинският съвет на последното си заседание за годината.  

Документът бе гласуван повторно след отмяната на стария с решение на Административен съд Бургас от края на 2017 г. Причината за невалидността на действащата наредба е неспазването на правилата по приемането ѝ, а именно липсата на мотиви към нея.

Припомняме, че проектът на новата бе публикуван в Портала за обществени консултации през месец ноември т.г.

По време на  законовия срок от 30 дни са постъпили две предложения за редакция. Те са от политическите партии „МОРЕ” и „Български социалдемократи”, свързани са с размера на таксите за технически услуги и тези за ползване на ясли и детските градини в общината. Съветниците от двете най-големи формации в местния парламент се обединиха около запазването на размера им.

Според новата наредба таксите за ползване на пазари за търговия с промишлени стоки в Несебър и Слънчев бряг е в размер на 57,60 лв. за кв. м на месец, а за селскостопанска продукция ще се заплащат по 28,80 лв. за кв. м.

От администрацията уточняват, че в по-голямата си част таксите в морската община остават  непроменени.

В категории: Несебър