Неврохирург записа видеоклип. Пее за спасяването на човешкия живот

Д-р Светослав Тодоров е член на високопрофесионалния екип в неврохирургичното отделение на УМБАЛ-Бургас


Парчето се казва „Един живот”, текстът е на бургаския творец  Николай Гурманов

Неврохирургът Светослав Тодоров от УМБАЛ Бургас влезе в нова амплоа и възпя радостта и гордостта си от това да спасяваш човешки живот. Д-р Тодоров е неврохирург към УМБАЛ-Бургас. Хобито му обаче е музиката и за да съчетае двете неща, решава да изпее парчето „Един живот”, в което се разказва колко всъщност е хубава професията му и колко безценно е тя.

Не думите, делата ти остават, дали от себе си всичко си дал. По-силно от любов и всичко друго е човешкия живот, ако спасиш”, пее д-р Тодоров и допълва, че когато пациентите му го забравят, това не го натъжава, защото знае, че те винаги се сещат през какво са минали.

Текстът и музиката на "Един живот" са на бургаския певец Николай Гурманов, който винаги е имал усет към докосващите песни и създава за своя приятел д-р Тодоров тази уникална балада.

Д-р Светослав Тодоров многократно е попадал в статии на Флагман.бг с всеотдайността си към лекарската професия и помощта, която е оказвал на редица хора в най-трудните моменти.

Д-р Тодоров е Богът, както го нарече майката на 7-годишния Атанас от Айтос, който падна върху 70-сантиметрова ножица и бе спасен благодарение на златните ръце на лекаря-певец. Той е и медикът, който върна от оня свят 19-годишно момиче, което след зловеща катастрофа на АМ „Тракия”, обърна фолксвагена си по таван.

Д-р Светослав Тодор и д-р Златко Кироваков станали свидетели жестокия сблъсък. Абсолютен късмет било, че медиците се оказали на мястото на трагедията преди пристигането на "Бърза помощ". В такава ситуация всяка секунда е важна за живота на човека и двамата веднага се втурнали да спасяват 19-годишната студентка.

Лекарят-певец поднася точно това усещане с изпълнението си, но и подчертава, че и той не е безгрешен, защото работата му не винаги е лека.

Той не го прави заради музикалната кариера, няма амбиции да пее и в Пайнер мюзик, той го прави с искрено сърце, защото обича и знае какво е да спасиш един човешки живот.

Кадри от видеоклипа са заснети в MBAL Life Hospital Burgas и Медико-диагностична лаборатория ЛИНА, които придават абсолютно естество на сложната лекарска професия.


В категории: Лайфстайл