Нинова изгони бодигард на Георги Гергов от пленума на БСП

Личен телохранител влязъл с Гергов на пленума, който е закрит за външни лица


Валери Жаблянов се заформял като кандидат на вътрешната опозиция за лидер на партията

Бизнесменът Георги Гергов влязъл с бодигард на днешното заседание на Националния съвет на БСП (т. нар. пленум), научи „Флагман“. Лидерът на соцпартията Корнелия Нинова забелязала непознатия човек и го попитала кой е. Заседанието днес е закрито и е само за членове на пленума.

Станало ясно, че лицето е личен телохранител на Гергов, затова той бил помолен от Нинова да напусне, което се и случило.

В момента се води дискусия по предложението на премиера Бойко Борисов партийната субсидия да падне драстично на 1 лев за глас.

Предишният лидер на БСП Михаил Миков изразил позиция, че този въпрос не бива да се обсъжда.

По информация на „Флагман“ като претендент на вътрешната опозиция за следващ лидер на БСП се оформял Валери Жаблянов, който е известен с прокомунистическите си възгледи.

Той днес определил предложението за драстичното намаляване на партийните субсидии като “пълзящ конституционен преврат”.

По информация на "Флагман" опозиционерите на Нинова имали идея да наложат Жаблянов за временен водач на партията след оставката на председателката. Планът им включвал и промяна устава на БСП, така че лидерът пак да се избира от Конгреса, а не от всички членове на формацията. Накрая Жаблянов трябвало да бъде наложен и като титуляр на поста. 


В категории: Политика