Нови разкрития за беглеца от Костенец, обира вили на бивши полицаи, за да умре от глад

Бившият шеф на отдел в Националното следствие Чавдар Герасимов разказа как беглецът от Костенец Стоян Зайков е проникнал във вилата му. Опустошил е и хладилника на бивш полицай.


От една от къщите Стоян Зайков и е откраднал буркани с месо, а в друга е опустошил хладилника, след което спокойно гледал новините

Беглецът от Костенец Стоян Зайков, който е заподозрян за две убийства, обира вили на бивши полицаи, за да умре от глад. Докато полицията го издирва, той разбива врати, граби консерви и спокойно си гледа телевизия. Полицията откри следи от него в две села от региона, съобщи водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян. 
В две от вилите в село Свети Спас Стоян Зайков влязъл по време на празниците
в една от къщите намерил само консерва с риба тон. 
„Проникнал е с взлом. Разбил е дървени щори и метални решетки. Злосторникът не е взел нищо ценно, макар че имам режещи и пробивни инструменти. Нахранил се е, гледал е телевизия“, каза бившият шеф на отдел в Националното следствие Чавдар Герасимов, който е собственик на вилата. 
„Преди това Зайков отключил и вилата на бивш полицай, опустошил хладилника и дори гледал новините, разказва Герасимов. 
Разследващите подозират, че обирите са дело на беглеца. Следи от него са открити и в Костенец, където нахлул в една от къщите и е откраднал буркани с месо. 
Местните хора се страхуват да не засекат беглеца.
 


В категории: Крими