Опасностите от 5G мрежата: Заради по-бърз интернет рискуваме бъдещето на цялото човечество

Технологията, ползвана за новата мрежа, е в употреба от десетилетия – като военно оръжие за контрол на масите (crowd control)


Микровълновите честоти, които новата генерация телекомуникационни технологии използва, са изключително вредни за здравето и природата



5G е следващото ниво на мобилната и безжична комуникация. То ще предостави много по-бързи скорости и по-голям капацитет за трансмисии, които ще пренасят огромния обем от данни, необходими за поддържането и генерирани от Интернета на нещата, самоуправляващи се автомобили, умни градове и села, дронове и по-бърз видеопоток. Има планове да се осигури 5G мрежа дори от космоса, което значи хиляди сателити, които да покриват всеки милиметър от Земята с безжична радиация, пише globalresearch.ca 

5G ще включва в себе си милиметрови вълни, които досега не са ползвани никога нито в интернет, нито в комуникациите като цяло. За пускането на тази мрежа от нова генерация е предвидено да се използват честоти в микровълновия спектър – ниски (0.6-3.7GHz), средни (3.7-24GHz) и високи (над 24GHz). За незапознатите – единицата Hz (херц) е мерило за честотата на вълната или колко пълни трептения прави тя в секунда. В конкретния случай говорим за ГИГАхерц – 1 GHz = 1 000 000 000 hz. Или вълна, чието трептене е 1 млрд. пъти в секунда. 

Тъй като вълни с тези честоти не могат физически да изминават големи разстояния и биват блокирани лесно от сгради, за имплементирането на 5G комуникация ще трябва да се използва пренаселена мрежа от фиксирани външни антени на всеки 300 метра, както и вътрешни системи в дома. Това е радиация – която освен това, също както 2G, 3G и 4G телекомуникациите, никога не е била тествана за дългосрочни вреди върху здравето на човека.

Използването на такава мрежа ще увеличи страшно много микровълновата и милиметърната радиация в средата ни и несъмнено ще има лош ефект върху живота. 5G мрежата също би могла сериозно да увеличи и излагането ни над радиочестотни електромагнитни полета, които пък вече са доказани за вредни.

Ето какви точно са рисковете.
  • Щети по очите – катаракти и заболявания на ретината
  • Потене
  • Кожни заболявания
  • Намален имунитет
  • Промени в метаболизма
  • Неврологични трусове
  • Щети по репродуктивната система
  • Риск от тумори
  • Тотален колапс на популациите от насекоми – основен източник за храна на птиците
  • Повишаване на резистентността на бактериите
  • Щети по растения и дървета
  • Хубаво е да се спомене, че вълни с честота от милиметър се използват като военна техника за управление на тълпата. 

    Може би е редно преди да мислим за това как интернета ни трябва да е все по-бърз и по-бърз, да се спрем за момент и да се запитаме: Какво причиняваме на себе си, на животните около нас, на растенията и планетата като цяло? Склонни ли сме заради по-бързия достъп до фейсбук, туитър или инстаграм да рискуваме бъдещето на цялата си цивилизация?

    В България 5G мрежата изглежда по-далеч, отколкото всъщност е. По последни изчисления такава мрежа може да е факт още преди началото на 2021 г., а тук, както винаги, хората не са подготвени и са в пълно неведение.

    В категории: Бизнес , Животът