Отпор на гей парада! Стотици излязоха в Бургас да подкрепят традиционното семейство

Над 500 се обявиха против джендър идеологията, ЛГБТ движенията и изкуственото налагане на либералните ценности


Поход за семейството се организира за шеста поредна година като контрапункт на „София прайд” в столицата

Стотици поддръжници на традиционното семейство – това между мъж и жена – маршируваха по бургаската ул. „Александровска” в знак на протест против провеждащия се в този момент за 12-та поредна година гей парад в столицата. Походът за семейството е организиран от неправителствена организация със същото име и се преотивопастави активно за шеста поредна година в Бургас на джендър идеологията и изкуствено налаганите либерални ценности. Събитието се организира и в другите четири най-големи градове в България - София, Пловдив, Варна и Русе.

Неформалният лидер на шествието бе за шеста поредна година пастор Живко Тончев, заедно със съпругата му – Нели, която е лидер на Национално сдружение „Поход за семейството”.

„Искаме да изпратим послание към нашите съграждани, че семейството е съставено от мъж и жена. Това е даденият ни модел още от Сътворението. Всеки един човек, който днес живее на планетата е дошъл от мъж и жена – в известен смисъл ние сме контрапунк на гей парада в София”, обясни Живко Тончев.

За разлика от миналата година, днес на похода за семейството събралите се излязоха с официални искания и препоръки към правителството. Общата декларация се базира на 5 точки.

„Призоваваме управляващите да се застъпват за традиционния брак между мъж и жена, като най-добрата среда за отглеждане на деца.

Да пишат политики, центрирани върху семейството, съставено от съпруг, съпруга и деца, вместо да се фокусират само върху децата и да ги разглеждат като отделен субект.

Да уважават различита между мъжа и жената, защото именно те са в основата на изграждането на характера на децата. Да защитават конституционното ни право ние сами да избираме как да изграждаме децата си и кога те да получават сексуално образование.

Да се противопоставят активно срещу всички джендър и ЛГБТИ политики и промиване на мозъците още от ранна детска възраст – в училищата и дори в университетите.

Не на последно място – да създават икономически политики, които да насърчават семейството между мъж и жена по такъв начин, че най-после да прескочим демографската катастрофа, пред която сме изправени”, призова Нели Тончева, а думите й бяха посрещнати с бурни овации от събралите се близо 500 души пред сградата на Община Бургас на пл. „Атанас Сиреков”.

Тази декларация ще се изпрати до всички министри, включително и до премиера Бойко Борисов, разкриха организаторите. 

Българската православна църква всяка година се обявява срещу провеждането на гей парада, каза един от участниците и цитира Пророк Исая, който е казал:

Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто - зло, тъмнината считат за светлина, и светлината - за тъмнина, горчивото считат за сладко, и сладкото - за горчиво!

Исая 5:20




В категории: Бургас