Петър Кънев успокоява колегите от властта: Утре ще се регистрираме в парламента, може да позакъснеете

Кънев отсъстваше дълго като председател на икономическата комисия заради бойкота на БСП, заместваше го Даниела Савеклиева от ГЕРБ


Бургаският депутат се завърна като председател на икономическата комисия след дългия бойкот на БСП

Вчера Националният съвет на БСП реши народните представители от партията да се завърнат в парламента след няколко месеца бойкот. Днес обаче соцдепутатите пак не се появиха в пленарната зала.

По-късно през деня стана ясно, че е имало събрание на групата на „БСП за България”.

"Днес имахме заседание на групата, за да обсъдим следващите ни действия. Взехме решение от днес народните представители да влязат в парламентарните комисии и да се включат в работата на българския парламент, а от утре и в пленарна зала да участваме в заседанието на Народното събрание", каза зам.-председателят на парламентарната група Драгомир Стойнев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Бургаският депутат Петър Кънев изпълни решението и се завърна в парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, на която е и председател.

След скоростно гласуване на второ четене на промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги Кънев се обърна шеговито към депутатите от властта: „За колегите от управляващите - искам да ви уведомя, че утре в 09,00 ние ще се регистрираме. Може и да позакъснеете”.

След последвалия смях заседанието бе закрито.

Думите на Петър Кънев са свързани със системните трудности на мнозинството за осигуряване на кворума на пленарните заседания. Ако БСП се регистрираха, такива проблеми нямаше да има.

Днес стана ясно, че от соцпартията ще поискат оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради скандала с надплатените партийни субсидии.

"Смятаме да търсим отговорност на министър Горанов, защото това е изцяло по негова вина. Отговорност се търси с искане на оставка", заяви Драгомир Стойнев. По думите му левицата е готова да върне средствата, които се оказват надвзети.


В категории: Политика