Д-р Петър Москов каза, че е готов да си партнира с НФСБ и ВМРО, но без „Атака”, която определи като „отровен двойник на всичко смислено”

Нейните права нямат значение, защото никой не финансира борбата за тях, категоричен е Петър Москов.

За Бога, видяхте ли някой правозащитник, който да брани правата на българки като баба Петра от Бяла Черква, която бе убита от 18-годишен циганин-изнасилвач? Това каза бившият здравен министър д-р Петър Москов в „Тази сутрин“ по бТВ.

Когато я няма държавата, някакви хора тропат по вратите на бабите и накрая ги избиват. Когато престъпникът се разхожда като на парад, за да си избере къща, може да се говори за чувство на безнаказаност“, коментира той.

„Работата на полицията среща съпротива и разказ за това как нечии права са нарушени... За Бога, видяхте ли някой правозащитник, който да защитава правата на тази женица, която вече не е сред нас? Нейните права нямат значение, защото никой не финансира борбата за тях“, добави той.

„Когато държавата е заместена от квазиполитически организации, има едно малцинство, което е все „жертва“ и никой не се бори за правата на женицата, която е работила през целия си живот и накрая е убита“, подчерта д-р Москов.

Според него повечето проблеми у нас в момента са с един корен – липсата на силна държава.
Той разкри, че основна цел на новия му десен проект ще е връщането към консервативната норма в икономиката, обществото и културата. Формацията вероятно ще бъде представена в началото на 2019 г.

„Аз наистина виждам налагането като политическа линия на това, което говоря. Виждам съюзници в това отношение в патриотичните формации“, подчерта бившият министър.

Той уточни, че говори за проевропейски партии, които не прикриват мимикрията на влияние на чужди неевропейски държави и по същество социалистическите си възгледи зад думата „патриотизъм”. Още по-конкретен беше в отношението си към „Атака”, която определи като „отровен двойник на всичко смислено”.

За сметка на това Москов посочи, че е възможно да работи с ВМРО и особено с НФСБ. По думите му в „Обединени патриоти” са имали проблема на старата десница. „Несъвместими идеологически и човешки помежду си партии и хора отиват на избори заедно, за да получат определен резултат”, каза още бившият здравен министър.
 

В категории: Политика