„Петлите“ с огнено шоу и премиера на айтоска сцена

"Легендата" на "Петлите" съчетава по модерен и съвременен начин в едно цяло народни танци, огнено шоу, пиротехника и гайди на живо

Спектакълът е предколедна изненада за учениците

С танци, огнено шоу, пиротехника и гайди на живо Танцова формация "Петлите" изненада предколедно почитателите си в Айтос.
Като коледен подарък за учениците, и в желанието си да подкрепи усилията на младите таланти на Танцова формация "Петлите", Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към Община Айтос откупи новия им спектакъл "Легендата".
Премиерата на бургаската формация в Айтос бе на 12 декември на сцената на НЧ "Васил Левски 1869".
Ученици и граждани имаха свободен достъп до читалищния салон, за да видят спектакъла, с който "Петлите" отбелязват 12-ти рожден ден.
Според ръководителя на състава Георги Димитров, това е най-мащабният проект от създаването на ТФ"Петлите" през 2006 г. до сега.
"Легендата" съчетава по модерен и съвременен начин в едно цяло народни танци, огнено шоу, пиротехника и гайди на живо.
Формацията е създадена от Димитров, възпитаник на бившия интернат "Александър Георгиев - Коджакафалията".
В "Петлите" младият мъж влага цялата си любов и талант в защита на различни социални каузи. Димитров и Никола Парушев са автори на идеята за новия спектакъл. Екип от професионалисти стои зад 15 -те талантливи деца, които видяхме на сцената в Айтос.  Хореографията е дело на Десислава Скъкълова, Николай Парушев и Кристияна Гюрова. Костюмите - на Камелия Цонева и Атанаска Маринова. Визия - Стела Иванова.
Младата айтоска публика дълго аплодира връстниците си на сцената, които с танци разказаха легендата за крепостта Русокастрон до село Русокастро, записана през 50-те години на миналия век от местния краевед Никола Проданов. Той слушал разказа на 86-годишния дядо Марко на "Русин камък" за мома Руса и змея, който се влюбил в нея.
С "Легендата", МКБППМН - Айтос успешно приключва 2018 г., която беше наситена с много и интересни прояви - концерти, конкурси, театрални постановки, лекции, дебати, изложби и състезания, чиято основна цел е да осмислят и наситят със спорт, култура и знания свободното време на учениците като превенция на противообществените прояви.

В категории: Айтос