Полицията със строги мерки за сигурност за студентския празник

Засилено полицейско присъствие ще има около всички дискотеки, барове и хотели


В Бургас се очаква и контролът по пътищата да е сериозно засилен с полицейско присъствие на почти всички важни пътни артерии в града



Хиляди студенти днес празнуват 8-ми декември. Очаква се както всяка година на тази дата, младежите да се отправят по всички възможни нощни клубове. Във връзка с това полицията в страната затяга мерките за сигурност.

Засилено полицейско присъствие ще има около всички дискотеки, барове и хотели, където празнуват студентите, а собствениците им са инструктирани от полицията как да реагират при евентуални проблеми.

В навечерието на 8 декември инспектори от звената „Държавен противопожарен контрол“ са проверили хижи, хотели, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в които ще празнуват студентите. Специално внимание е обърнато на охранителните фирми и звената за самоохрана в районите на тържествата за засилен контрол и прецизен пропускателен режим.

В зимните курорти, които са предпочитани от празнуващите студенти, ще се провеждат съвместни проверки на ски патрули и полицейски служители, които да следят как се спазва общественият ред, пише tvevropa.com.

В Бургас се очаква и контролът по пътищата да е сериозно засилен с полицейско присъствие на почти всички важни пътни артерии в града. Очакванията са неблагоразумни млади водачи да се качат зад волана на автомобилите си след студентския запой.


В категории: Животът