Поморие изпраща 2018 г. с грандиозна новина: Супермодерен спортен комплекс с уникална форма издигат на брега на морето (СНИМКИ)

Бъдещото спортно бижу ще има формата на чайка – емблема за града


Вие, най-изявените спортисти на града ни заслужавате първи да узнаете това, каза кметът Иван Алексиев по време на церемонията „Спортист на годината”



Поморие ще има хипермодерен спортен комплекс. Теренът, отреден за целта, е от 30 дка, на самия морски бряг, и се намира в района на ЖП гарата. Това каза кметът на града Иван Алексиев по време на церемонията по връчването на наградите „Спортист на годината 2018” късно снощи.

Поморие награди най-добрите си спортисти за 2018 г., ето кои са те

„Вие сте първите, пред които го обявявам, защото заслужавате този жест. Готов е идейният проект и след Нова година ще започнем поетапно процедурите за осъществяването му. Залата ще има формата на чайка, която е емблематична на Поморие”, заяви градоначалникът.

Спортният комплекс ще бъде изграден по най-съвременните технологии. В едната му част ще бъде разположена многофункционалната спортна зала, а в другата – плувен басейн. Открити тенис кортове и игрища са също част от идеята на бъдещото спортно бижу на Поморие. Около комплекса ще бъде създаден прекрасен градски парк.




Това е идейният проект, така ще изглежда нашата спортна зала, това е чайката на Поморие

Община Поморие полага огромни грижи за развитието на спорта, защото той не е само кауза. Спортът е социален феномен, който има огромен положителен ефект върху подрастващите. Той е дисциплина, хъс и желание за победа, изтъкна кметът.

Призовавам ви да застанем зад каузата на Стефани Музакова! Община Поморие вече го направи. Новогодишните календари и картички за 2019 г. са със снимката ѝ. Такава картичка получи и премиерът на Р България Бойко Борисов, сигурен съм, че той вече знае за нашата олимпийска надежда. Надявам се, че държавата също ще застане зад нея и ще подкрепи амбициите и за олимпиадата в Токио през 2020 г.”, каза Алексиев.

В категории: На терена , Поморие , Спорт