Правят пешеходната крайбрежна алея между Поморие и Ахелой

Работим и по проект, във водоемите в началото на Поморие, да развием воден атракцион

В момента се изработва проектът

Законови процедури бавят реализацията на идеята дигата между Поморие и Ахелой да се превърне в крайбрежна алея. Тя разделя морето със соленото езеро, съобщи БНР.

Плановете на кмета Иван Алексиев са още от предизборната му кампания и той пояснява, че не са забравени, но има законови процедури, които да се спазят:

„Огромно желание имах, продължавам да имам, тази дига да стане една хубава пешеходна алея, където да може да се разхождат хора. Тръгвайки от Поморие, да стигнат до Ахелой. С места за отдих и почивка, с бинокли – за наблюдение на птиците от Поморийското езеро. Но, първо, езерото е изключително държавна собственост. Преди няколко години това езеро ни беше предоставено за стопанисване и управление. След това включиха и тази дига. Тоест – ние вече имаме право да извършваме някакви дейности  по нея. И в момента разработваме един проект да направим такава пешеходна алея“

Работим и по проект, във водоемите в началото на Поморие, да развием воден атракцион, с каране на водни ски и друго подобни забавления, посочи Иван Алексиев.


В категории: Поморие