Правителството пусна за продажба два апартамента в Бургас

Кабинетът "Борисов 3" одобрил имотите да се пуснат на търг - били с отпаднала необходимост за дружеството АДИС


Пласират се и сгради и жилища в София и Варна, били с отпаднала необходимост за държавното дружество АДИС

Правителството одобри продажба чрез търг на няколко сгради и жилища, сред които и два апартамента в Бургас. Те са собственост на „Агенция дипломатически имоти в страната” ЕООД - дружество под шапката на Министерството на външните работи.

В София ще бъдат продадени шест апартамента в ж.к. „Лагера“, един апартамент в ж.к. „Лозенец“ и две двуетажни сгради на улиците „Саша Попов“ и „Панорамен път“.

В Бургас ще бъдат пласирани два апартамента - в ж.к. „Лазур“ и на ул. „Цар Симеон I“.

Във Варна ще се продаде един апартамент - на ул. „Хан Крум“.

„Предложените за продажба имоти са с отпаднала необходимост за дружеството и инвестициите в тях са икономически неоправдани. В резултат от продажбите на имотите ще се намалят текущите разходи на „АДИС“ ЕООД, а получените средства ще се използват за бъдещи инвестиции в изграждането на нови сгради, отговарящи на съвременните изисквания за офиси и жилища”, съобщи Министерският съвет. Предложението е на външния министър Екатерина Захариева.

Продажбата по процедура се извършва не през Агенцията за приватизацията, нито през областния управител. Търговете се правят от самото дружество АДИС, съобщиха за „Флагман” от Министерството на външните работи.


В категории: Бургас