Районен архитект допуснал строителството до ОУ „Любен Каравелов“, наказват го!

От кадрите се вижда, че не е спазено никакво отстояние от корпуса на ОУ "Любен Каравелов" - груба грешка на районния архитект


Ще настояват за сериозни мерки срещу Велина Иванова, категорична е Йорданка Ананиева, зам.-кмет по Образование в Община Бургас

Районният архитект на териториална дирекция „Приморие“ Велина Иванова да бъде наказана, заради допуснатото строителство на гърба на реновирания корпус на ОУ „Любен Каравелов“ в ж.к.“Възраждане“. За това ще настоява зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева, разкри тя пред Флагман.бг.

Велина Иванова е служителят одобрил строителството с минимално отстояние от училищната сграда, а в администрацията са разбрали за проекта едва вчера, когато кметът е разпоредил незабавна проверка и е спрял строителството.

Този проект не е одобряван от общинската администрация, а от районното кметство и ще има съответните действия по отношение на виновното лице“, категорична бе Ананиева, зам.-кмет по образование, която дълго време се бореше, за да намери финансиране за бившата баня, която е напълно преобразена и сега е корпус на ОУ „Любен Каравелов“.

Заради неправомерното разрушаване на оградата, ще бъде наложена и санкция на строителя „Комплекс билд“ ООД, уточни тя.

Строителството е спряно и се очаква инвеститорът да предложи преработен проект с необходимото отстояние от съседната сграда.

„Докато нямаме проект, който да ни удовлетворява, няма да позволим строителство“, допълни още зам.-кметът на Бургас.

Припомняме, че скандалът за строителство на гърба на училището в една от най-гъсто населените зони на града избухна вчера. Оказа се, че обектът е реституиран преди 19 години, а срещу отстъпено право за строеж на "Комплекс билд" ООД, собственост на Николай Стаматов Богов и съпругата му Ергюл Мехмед-Богова. 

 


В категории: Бизнес