Разследван за злоупотреби общински съветник в Бургас го закъса, продава хотела си за над 1,3 млн. евро

След разкрития на Флагман.бг срещу Стефан Колев започна разследване от прокуратурата за присвояване на суми в особено големи размери


Странно е, че бижуто, което се намира в топ центъра на града и работи едва от няколко месеца, е пуснато на тезгяха толкова скоро

Разследваният от прокуратурата за финансови злоупотреби общински съветник от ГЕРБ и строителен предприемач в Бургас Стефан Колев явно е закъсал финансово. Бизнесменът продава чисто новия си хотел "Трилогия" в топ центъра на Бургас за колосалната сума от 1 350 000 евро. Странно е, че бижуто, което се намира на ул. „Възраждане“ и работи едва от няколко месеца, е пуснато на тезгяха толкова скоро.

Апарт хотелът е изграден върху площ от 1048 кв.м и се състои от 14 стаи, от които 10 студия и 4 двустайни апартамента, въведен е в експлоатация в края на 2018 г.  Стаите са луксозно обзаведени, а на покрива на хотела има открит басейн, който по информация на специалисти, струва поне 100 хиляди лв. Хотелът в момента функционира, но проверка на наш репортер установи, че рецепцията е пусна, а част от хотела все още е строителна площадка, покрита с найлони и с затрупана с багаж. От фирмата за недвижими имоти обясниха, че хотелът е функциониращ и има резервации до октомври месец тази година, ипотекиран е, но това не е проблем за купувачите.

Прокуратурата се самосезира след публикация на „Флагман“ - разследва бургаски общински съветник

След разкрития на Флагман.бг срещу Стефан Колев започна разследване от прокуратурата за присвояване на суми в особено големи размери по време на провеждането на Световното първенство по УШУ в Бургас през 2016 г. Колев е президент на Българската федерация по УШУ, но същевременно е и председател на бургаския спортен клуб “Бей Син“. Основното обвинение е, че чуждестранни участници са плащали разходи по състезанието – за хотел, храна, транспорт, такса за участие - не на сметката на федерацията, а на тази на спортния клуб. В момента все още тече събирането на доказателства с международна помощ. Колев е длъжник и на Община Бургас, която е превела 30 хиляди лв. за Световното по УШУ. Тази сума е обявена за непризнати разходи и още през април 2017 г. зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев е разпоредил възстановяването им от Федерацията, на която Колев е президент.

Община Бургас чака 30 000 лв. от съветника Стефан Колев, прокуратурата го разследва с международна помощ

„Продавам хотела, защото това е политика на фирмата ми, продавам собствените си жилища. Продавам ги като реклама. Продавам всичко, което притежавам на цени, на които никой не иска да ги купи. Всяко нещо, което правя за себе си, го правя от сърце. Това е политика на фирмата“, каза Колев пред наш репортер в опит да изрекламира строителната си компания.




В категории: Бургас