Ремонтът на бул.”Захари Стоянов” започва през март, ще го приключат до началото на лятото

Красимир Стойчев и екипът от зам.-кметове на Бургас представиха макрорамката за 2019


Обновяването на междублокови пространства и изграждането на паркинги е акцент в строителната програма на Общината за 2019


Ремонтът на възловия бул.”Захари Стоянов”, който е основната пътна отсечка, свързваща най-големия жилищен комплекс в Бургас – ж.к.”Меден рудник” с центъра на града, ще започне през март. Това съобщи на общественото обсъждане на Бюджет 2019 в комплекса зам.-кметът по строителството Чанка Коралска.

Ще се наложи временна реорганизация на движението. Ще се получават задръствания, но се надявам се нашите съграждани да проявят разбиране. Ще направим всичко възможно, за да приключим в кратки срокове. Надявам се до края на месец май да сме готови”, заяви Чанка Коралска.

Има ли начин да се изселят ромите от ж.к.Меден рудник, питат граждани

Булевардът ще се реконструира от светофара към Горно Езерово до кръстовището с бул.”Ал.Г.Коджакафалията”. Ще се изгради нова дренажна система, за да се предотвратяват пропадания, ще се отведат дъждовните води, както и положи качествена асфалтова настилка.
СМР-ата са за 1,5 млн.лева като основната част от средствата идват от европейския фонд „Солидарност”, уточни Коралска.


В залата бе общинският съветник от БСП Кирил Петков

В строителната програма на Община Бургас е предвидено изграждането на паркинг срещу СУ „Петко Росен”, обособяването на паркоместа до бл.110 и 112, както и зад бл.131. Ще се благоустрояви района зад бл.423, както и този зад бл.460.(ВИЖТЕ ДЕТАЙЛИТЕ ПОД ОСНОВНИЯ ТЕКСТ)

Тази година ще завърши проектирането на амфитеатъра, който трябва да се намира в центъра на комплекса. Там е предвидено да се направи модерна зона за почивка, паркинг – един истински център. Това обаче ще засегне търговците, стопанисващи обекти на т.нар.Лакома спирка. Павлионите там ще бъдат премахнати и ще се приложи изцяло нов подход.


Лидерът на новата опозиционна група "Заедно за Бургас" Тодор Ангелов също присъства на публичното обсъждане

През 2019 година ще завърши и проектирането на новия градски стадион, който трябва да се намира в подножието на ж.к.Меден рудник. Другата добра новина е, че ще се надгради системата за видеонаблюдение, което се очаква да свали драстично вандалските нападения и кражби.

„Виждате, че комплексът ни се развива и променя. Преди години всички ми казваха: Продавай тези панели, тук не може да се живее. Това ще е гетото на Бургас! Не го направих, защото вярвах, че предстоят добри дни за ж.к.”Меден рудник” и не бях подведен”, каза зам.-кметът по образование д-р Лорис Мануелян, който живее със семейството си в панелен блок до районното кметство.

На общественото обсъждане, провело се в залата на борците в „Никола Станчев”, присъстваха около 60-70 души, които бяха изключително активни и близо 2 часа и половина задаваха въпросите си към администрацията. Част от проблемите, за които те алармираха ще се решат още в следващите дни, гарантираха от администрацията.








Жител на ж.к.”Меден рудник” попита кога ще бъдат свързани към газовата мрежа на града. От думите на строителния зам.-кмет Чанка Коралска стана ясно, че това може да се случи много скоро. В разширението на индустриалния парк – Южна промишлена зона, е предвидено да има газова мрежа, а достигне ли дотам, няма да има никакъв проблем да влезе и в ж.к.”Меден рудник”. „Овергаз е търговска компания и разбира се, че при интерес на гражданите ще реализират подобна инвестиция”, подчерта тя.

Граждани попитаха и дали ще има пожарна в „Меден рудник”. Държавните власти обаче са взели решение такава служба да се изгради не в най-големия комплекс, а в кв.Победа, тъй като е по-комуникативно място.

В категории: Меден Рудник