Руен се моли за 39-годишен баща на две деца - гасне от коварна болест

109 хил. евро са нужни за лечението на младия мъж


Ферад иска само едно – да е здрав, за да гледа как синовете му растат

Баща на две деца от руенското село Череша се нуждае от помощ, за да пребори коварна болест. 39-годишният Ферад Байрямали Ферад страда от Остеосарком – злокачествен тумор на мека тъкан и на лява бедрена кост, а за лечението са необходими 109 хил. евро – сума, непосилна за семейството и близките му.

За тежката съдба на младия мъж разказа пред Флагман.бг сестра му Бехидже. 

Допреди няколко месеца Ферад е имал всичко, за което някога е мечтал – любяща съпруга и двама прекрасни синове. Животът му се преобръща през декември м.г., когато получава болки в левия крак. Според лекарите няма нищо притеснително, обясняват му, че е разтегнал сухожилие. Вместо да се подобри обаче състоянието му се влошава. През януари т.г. чупи крака си. Направена му операция, при която е поставен имплант, извършвана е и бипсия, която обаче не открива нищо. Болките на Ферад стават съвсем непоносими и той решава да потърси второ мнение. Заминава за София на преглед, където разбира, че страда от онкологично заболяване. 

За спасяването на живота на 39-годишния мъж лекарите предлагат като единствен вариант ампутация на крака. 

Ферад иска само едно – да е здрав, за да гледа как синовете му растат

Стреснат от страшната диагноза Ферад и семейството му решават да се обърнат и към специалисти в Турция. Избират истанбулската клиника „Аджибадем“, където получава шансове за спасяването на живота му. 

„Обясниха ни, че ампутация не е нужна и че е краен вариант. А има и възможност да се усложини – да се получат разсейки. Започваме с две химиотерапии, едната вече мина, предстои другата, а след това предстои преглед, на който ще се реши как ще продължи лечението – евентуално операция и една лъчетерапия“, обясни Бехидже.

Семейството моли всеки, който има възможност, да помогне за набирането на средства. В кампанията се е включила и Община Руен. На много места вече има поставени урни за събиране на пари. Има и дарителска сметка, а съвсем скоро се очаква и да бъде отрит и DMS номер:

Уникредит Булбанк 
BG64 UNCR 7000 1523 5738 44; 
BIC: UNCRBGSF


В категории: Руен