С грандиозен спектакъл Руската култура оживя в Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът на град Ярославъл Елена Новик откриха заедно празника


Традиционни руски танци, песни и музикални етюди огласиха Държавната опера

С невероятен концерт-спектакъл започна XXV-ото издание на Дните на руската култура в Бургас. В препълнената зала на Държавната опера танцовият ансамбъл „Эллинг“ от град Ярославъл остави без дъх публиката. Събитието се организира от почетния консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев и Община Бургас, подкрепата на Лукойл Нефтохим Бургас и Руския културно-информационен център-София.

Специално за Дните на руската култура в Бургас пристигна зам.-кметът на град Ярославъл Елена Ивановна Новик, който е побратимен с морския град. Гости на събитието още бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, общественици и почитатели на братската руска култура.

Зам.-кметът на Ярославъл Елена Новик и кметът на Бургас Димитър Николов заедно поставиха началото на традиционното културно мероприятие, което е неразделна част от духовния живот на бургазлии. Танцовият ансамбъл „Эллинг“ донесе от хиляди километри на бургазлии невероятно настроение и емоции, и напомни, че българският и руският народ са братски. Традиционни руски танци, песни и музикални етюди огласиха залата, а публиката ръкопляскаше в захлас.

Пред препълнената зала Димитър Николов заяви, че Бургас се превръща във все по-предпочитан град за живеене от руската нация и в момента над 1000 руски деца посещават училища в морския град и постигат отлични резултати. Кметът покани бургазлии да се насладят на шедьоврите на руското кино, които през следващите два дни ще бъдат прожектирани в Морското казино.

Той отправи специална покана км гражданите и гостите на града да посетят уникалната кулинарна изложба, която ще се състои утре вечер от 19 часа на сцената пред Пантеона и ще бъди истинска наслада за сетивата.

Зам.-кметът Елена Новик заяви, че за първи път идва в Бургас, но е безкрайно очарована от града и подчерта, че със сигурност ще се върне отново.




В категории: Бургас