Само във Флагман.БГ! Цялата истина за пожара в „Меден рудник” и заслужава ли Пенка помощта ни

Пенка пред опожареното си жилище на петия етаж в бл. 94 в комплекса


Екип на Флагман.БГ разговаря със семейството й, съседи и близки



Екип на Флагман.БГ извърши собствена проверка на обстоятелствата, при които вчера вечерта пламна апартамент на петия етаж в бл. 94 в жк „Меден рудник”. Както вече писахме, двете деца на собственичката на жилището – Пенка – на четири и на пет години, бяха спасени по чудо от нея и брат й, след като пламъците бяха плъзнали и към горния шести етаж.

Още снощи социалната мрежа фейсбук се организира благотворителна кампания за семейството, което е останало без покрив и е било приютено от тяхна приятелка в съседен блок. Призивът за помощ бе подет и от Флагман.БГ, за да не губим време и час по-скоро да осигурим нормални условия за пострадалото семейство, тъй като в този апартамент са живеели Пенка, двете й деца, брат й, както и майка й, която снощи е била на работа – като санитарка в УМБАЛ-Бургас. След малко ще разберете къде е била Пенка, когато е лумнал пожарът у дома й. По нейни думи тя била отишла до магазина, но според твърдения на други свидетели, всъщност била в близко кафене.

Очаквайте след малко пълната картина затова дали са нужни храни, облекла и строителни материали, за да може реално да се помогне. Дотук със сигурност е ясно, че Община Бургас е реагирала светкавично и ще бъде осигурен покрив за бездомните, които и тази вечер ще бъдат приютени у приятелка.

В категории: Меден Рудник