СДС-Бургас празнува годишнина, Граждански съвет ще помага на партията в региона (СНИМКИ)

В централата на ул. „Ал. Богориди” бе разрязана празничната торта


Сините представиха 28-годишния Дончо Златев – най-младия член на НИС от Югоизточния район

Бургаското СДС посрещна 29-ия рожден ден на партията със скромен коктейл в централата на ул.”Ал.Богориди” и пред местните медии представи бъдещите си планове. На празника бе и новото попълнение в Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС – 28-годишният Дончо Златев, който ще бъде представител за Югоизточния регион. Той е познат в политическото общество като лидер на Младежкото СДС и живият пример, че въпреки изминалите годините синята партия успява да привлича все повече млади хора.

Сред официалните сини гости бяха членът на НИС и общински съветник от Бургас Тошко Иванов, общинският председател на СДС и общински съветник Станимир Апостолов, областният председател на СДС д-р Георги Митев и Дончо Златев.

Днес СДС става на 29 години. Вече сме в зряла възраст, но имаме млади членове. В град Сливен на Регионална конференция беше избран нашият кандидат Дончо Златев. Надяваме се с неговата креативност, неговата активност и ум да привлечем все повече млади, мислещи за бъдещето на България хора”, заяви общинският съветник Тошко Иванов.



„Чувствам се изключително горд, че на 28 години влизам в ръководството на една демократична партия, дясна партия, която извоюва на България промените към един по-правилен път, а именно към ЕС и НАТО. Но явно само това не е достатъчно. Като млад човек започнах и да изпълнявам ангажиментите, които съм поел. Заедно с доц. Пенка Георгиева създадохме първия по рода си Граждански съвет за Югоизточния регион”, разкри Златев.


Дончо Златев и доц. Пенка Георгиева

Гражданският съвет е съставен от специалисти, учители, преподаватели и представители на бизнеса, хора, които не са членове на СДС, но са последователи на синята идея.
Златев разкри още, че първите насоки, към които ще работи Съветът, са образованието и електронната демокрация.

По време на срещата стана ясно, че при бъдещи избори СДС ще търси коалиция, но само с тези, които са дясно ориентирани.

В категории: Бургас , Политика