Семир Абумелих: Ивелина Василева е най-добрият евроизбор за Бургас. Ако искате да се свърши работа

Семир Абумелих (вляво) подкрепи Ивелина Василева. Вчера същото стори и лидерът на ГЕРБ Димитър Бойчев(вляво)


Имаме  историческа възможност – да изпратим бургаски представител в Европарламента, който да защитава интересите ни и не бива да не изпускаме този шанс, призова един от най-преуспелите лидери на ГЕРБ в региона

„Ще гласувам за Ивелина Василева - най-подходящият кандидат за евродепутат. Бургаска област има историческа възможност – да  изпрати свой представител в Европарламента, който да защитава правата и интересите ни. Призовавам всеки, който е решил да гласува с бюлетина №12 – за ГЕРБ, да постави преференция 109 за Ивелина Василева. Тя е богатство за политиката и за Бургаския регион“. Това каза Семир Абумелих един от първите лидери на ГЕРБ за Бургас пред Флагман.бг, бивш общински съветник и  народен представител, създател на най-успешния модел в съвременното здравеопазване в Югоизточна България - УМБАЛ "Дева Мария" Семир Абумелих. Днес той направи  видеообръщетие във фейсбукпрофила си и призова за подкрепа към бургаския кандидат за евродепутат.

Той е поредният авторитет в ГЕРБ, който след областния председател Димитър Бойчев излиза с публичен призив за Ивелина Василева - като гарант за доверието, с което избирателят ще я кредитира. 

За да пренареди листата и се активира преференцията на Василева са необходими около 26-27 хил.гласа, а ГЕРБ реално печели между 32-36 хил.гласа на всеки вот в Бургаска област, което превръща мисията – "Евродепутат от Бургас в новия ЕП" в реално изпълнима.

Димитър Бойчев: Ивелина Василева не забрави, че е от Бургас! Да я подкрепим с преференция в неделя

Семир Абумелих подчерта, че Ивелина Василева се е доказала като изключителен експерт. Както сам уточни – няма проект в последните 10 години, в чието изпълнение тя да не е участвала – и като зам.-кмет на община Бургас по екология и европейски политики, впоследствие като зам.-министър по екологията, депутат, министър на околната среда и водите, а  сега и като председател на постоянната комисията по „Околна среда“ в НС.

„Познавам Ивелина Василева като  изключително отговорен човек, който работи. Откровено ви казвам: Ако искате някой да ви свърши работа – обърнете се към Ивелина Василева. Знам, че тя може да се справи, защото е изключително компетентен, честен и открит човек“, допълни Семир Абумелих.

На въпрос на Флагман.бг: дали призивът му в социалните мрежи може да се тълкува като негово лично връщане в политиката, Абумелих беше категоричен: „Не означава, искам да изразя гражданската си позиция за кандидат, когото добре познавам и знам, че е най-добрият избор за Бургас“.

Припомняме, че Семир Абумелих има два мандата като депутат зад гърба си. Той бе избран за народен представител и в 44-ото Народно събрание, но отстъпи мястото си на колегата си Галя Желязкова. Още в началото на кампанията за 44-тото НС Абумелих ясно заяви, че ще влезе в парламента само ако получи преференциална подкрепа за своята кауза – демонополизацията на националната здравна каса. Около 2 хил.души направиха мажоритарен избор и дадоха вота си за Абумелих, малко не му достигна, за да активира пренареждането на листата. Въпреки че получи мандат за НС, бизнесменът спази с достойнсто обещанието си и се отказа да влезе в парламента.

В последните две години Семир Абумелих се дистанцираше от политическия живот и развива бизнеса си, подготвяйки  реализирането на мащабен проект, който ще промени бургаското здравеопазване в областта на онкологията. Семир Абумелих е в основата на създаването на болничен клъстер в региона, който  брани интересите на пациентите от възможността да бъдат драстично редуцирани здравните пътеки, което изправяше пред реалната опасност бургазлии да се лекуват  в отдалечени от нашия регион болници.


В категории: Евроизбори'2019